Top

Over Viridian

Viridian gebruikt uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten om  te voorkomen dat onze consumenten producten gebruiken die bewerkt zijn met chemische bestrijdings- en/of conserveringsmiddelen.

 

Ook gebruiken wij geen vul- en smeermiddelen of anti-klontermiddelen. U kunt dit op het etiket nalezen. Wij gebruiken een melange van spirulina, bilberry en alfalfa als natuurlijk en biologisch vulmiddel voor onze vegetarische capsules.

Viridian vitaminen en kruiden zijn van uitmuntende kwaliteit en kosten niet meer dan vergelijkbare, niet donerende merken. Dit betekent dat als u onze producten gebruikt u niet alleen de beste kwaliteit krijgt, maar ook bijdraagt aan het verbeteren van het milieu en aan de leefomstandigheden van kinderen in ontwikkelingsgebieden.

Het bekroonde Viridian assortiment omvat nu meer dan 180 producten, waaronder 40% biologische producten met volledige certificering van de Britse Soil Association (vergelijkbaar met het Ekokeurmerk). Het is daarmee ongetwijfeld de meest uitgebreide serie producten op het gebied van biologische voedingssupplementen.
 

De producten van Viridian vindt u niet in de schappen van supermarkten. We hebben een eigen distributiesysteem en leveren exclusief aan reformwinkels en speciaalzaken in natuurlijke voeding. De bekroonde serie Viridian producten, bestaande uit 180 verschillende vitaminen, mineralen, kruiden, tincturen, aminozuren, speciale voedingsstoffen en voedende oliën, is in 1999 op de markt gebracht en is verkrijgbaar bij geselecteerde reformzaken over de hele wereld.

 

dierproeven

 

Viridian is tegen het testen op dieren. Wij hebben nog nooit onze producten of ingrediënten getest of laten testen op dieren. Ook onze toeleveranciers hebben wij dit verboden. Onze wetenschappers doen hun studies naar de effecten van supplementen in samenwerking met vrijwilligers, zowel individueel als in groepsverband. Wij stimuleren deze manier van onderzoeken! Om de veiligheid van onze producten te waarborgen gebruiken wij traditionele ingrediënten die reeds een veilige historie hebben ten aanzien van gebruik. Er worden geen additieven toegevoegd om de vegetarische capsule mee te vullen.

Viridian doneert niet aan instellingen die betrokken zijn bij dierproeven.

wist u dat
  • Wist u dat 50% van de tablet bestaat uit lijm, bekend als bindmiddel om de tablet bij elkaar te houden? Voor mensen die hyperallergeen zijn, is dit echt een probleem. Zou u magnesiumstearaat, stearinezuur, schellak, talk of kleurstoffen toevoegen aan uw maaltijd op de manier waarop je zout en peper gebruikt? Wij dus ook niet!

  • Meer dan 40% van het Viridian assortiment is biologisch gecertificeerd door de Soil Association. Daardoor is de herkomst en de eco-vriendelijkheid van de ingrediënten gewaarborgd.

  • Alle verse en biologische Viridian tincturen en zalven worden traditioneel gemaakt en gekweekt in Engeland.

  • We maken gebruik van minimale verpakkingen voor onze producten, allemaal gemaakt van gerecyclede of recyclebare materialen, van onze glazen flessen tot aan de gerecyclede kartonnen verzenddozen. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze verpakkingen.